2013. február 19., kedd

köt: Cladonia kendő

Nagyon hasznos ez a blog, például azért fejeztem be ezt a kendőt, hogy most legyen miről írnom. :)
Régóta kiszemeltem a Cladonia-t, többször elhatároztam, hogy megkötöm, de aztán sosem jöttek össze a színek és fonalak vagy mással kellett foglalkoznom. 
Végre karácsonykor úgy tűnt minden összejött.
A csíkos részt Drops Fabel zoknifonalból kötöttem. El is jutottam a szélcsipkéig és itt picit megfeneklett a dolog. Az alapverzió két színnel készül, de az én verziómban a két szín elnyomta volna egymást szélcsipkeként, mindenképpen választanom kellett egy harmadik, színben és vastagságban harmonizáló fonalat. Nem volt egyszerű, sok több lehetőséggel próbálkoztam, sokszor többször bontottam és újra kötöttem. Aztán tökéletes ötlet hiányában félretettem, el is felejtkeztem róla. 
A blog kapcsán, pár napja kaptam elő a befejezéshez és szerencsére az ihlet is segítségemre sietett. A szélcsipke végül Barka Esti meséből készült, ezt a fonalat nagyon-nagyon szeretem, hihetetlenül puha és finom. A színárnyalata Karamell volt - egészen az átöblítésig. Mert bizony a türkizkék fonal erősen megfestette a vizet és befogta a sárgás-drappos árnyalatú csipke szegélyt.
Valahogy mégsem sajnálom, mert így legalább finomabb átmenet jött létre a színek között.



Ez már igazi könnyű tavaszi darab, új kedvencem lett. :)
Van még befejezni való (UFO - azaz unfinished object) darabom (ld, raverly sáv oldalt :)), szépen lassan beszámolok azokról is, egyébként pedig saját terveimmel vagyok elfoglalva.

3 megjegyzés:

  1. Nem igazán zsánerem a csíkos kendő, de meg kell mondjam, ez számomra is tetszetős darab lett! Kíváncsian várom a tervezményeidet!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! <3 <3 Sajnos, én nagyon szeretem a csíkos dolgokat, ami csíkos, nálam jöhet. Pedig legtöbbször banális dolgok ezek, de engem megvesznek vele. Egyébként ez a kendő is a nagyon könnyű kategória, a szélcsipke hihetetlen egyszerű és mégis nagyon feldobja az összképet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett. Nem is tudok elképzelni egy karamellaszínű szegélyt hozzá, ez viszont telitalálat. Simán elfogadnám kedvenc kendőnek.:) Eltettem a mintát az óhajsóhajlistámra.:)

    VálaszTörlés